چای کوهی طرز تهیه + خواص و فواید + عوارض مصرف کافی مافی | OkChay
نوشیدن ۳ تا ۴ لیوان چای سبز در طول روز میتواند به کاهش وزن شما کمک کند. ازجمله خواص به لیمو خاصیت بهبود و تسکین مسائل و مشکلات مربوط به گوارش است. این داروی گیاهی دارای خواص ضد اسپاسم است که به آرام کردن معده و از بین بردن گرفتگی و نفخ و مسائل جدیتر دستگاه گوارش کمک میکند. اسانس به لیمو در تهیه عطر و ادکلن و همچنین صنایع غذایی بسیار کاربرد اوکی چای خاص دارد.
- چای کوهی با نام علمی در نقاط مختلف ایران، اسامی گوناگونی مانند چای چوپان، چای پشمی، گل کوفته، سنبلهی زیبا، چای کوهی، گل کوو، توکلیجه، کرک گربه، کُلکِنَه و پپوک دارد.
- عطر بینظیر چای کوهی به تنهایی موجب آرامش ذهن و کاهش استرس میشود.
- طعم این چای عموما دلپسند بوده و همهی ذائقهها با مصرف آن حس خوبی پیدا میکنند.
- از جمله ضد التهابی، ضد درد، ضد باکتری، آنتی اکسیدانی، سیتوتوکسیک و ضد آرتریت هستند.
- از قدیم متخصصان طب سنتی برای تسکین علائم آسم، عفونتهای تنفسی و سرفه مصرف چای کوهی را توصیه میکردند.
- گلهای چای کوهی، بهصورت سنبلههای پنبه مانند و آبی مایل به بنفش است و بیشتر، گل آن مصرف درمانی دارد تا اعضاء دیگر آن.
دمنوش لاغری نه تنها به کاهش وزن کمک میکنند، بلکه خواص بسیاری نیز دارند. افرادی که از قرص ضد بارداری، داروهای آسم، حساسیت و سرماخوردگی مصرف می نمایند نباید این چای را میل کنند. در مناطقی از کشورهای اطراف دریای سیاه، چای کوهی را با انواع چای سبز نیز مخلوط کرده و مورداستفاده قرار میدهند. همچنین یکی از کلینیکهای تحقیقاتی آلمان که بر روی درمان آلزایمر تحقیق میکرد به اثر مفید این چای گیاهی بر روی افزایش حافظه پی برده است. چای پشمی به دلیل اشتها آور بودن برای افرادی که اضافه وزن دارند توصیه نمیشود.
خاصیت چای کوهی برای بازدارندهٔ پلاک آمیلوئید (علامت آلزایمر)
به سبب مواد موثرهای که دارد به منظور درمان کمکی در تنظیم ایمنی و مقابله با بیماریهای ویروسی، توصیه شده است. نام محلی این گیاه، پشموکی است و در لرستان، دلفان، کرمانشاه آن را «پشمینه» یا «کلکنه» یا «کلکینه» و به زبان ترکی «اکلیجه» و به فارسی «چای کوهی» نیز میگویند. توکلیجه، گل گربه، کلک گربه نیز نامهای دیگر این گیاه است و به انگلیسی به آن «Stachys lavandulifolia» میگویند. جالب است بدانید که روغن چای کوهی برای مدت سه قرن در انگلستان تنها داروی زخمها بوده است. این جوشانده می تواند برای زنان باردار خطر سقط جنین را افزایش داده و به همین خاطر اصلا توصیه نمی شود.
روش درست کردن دمنوش چای کوهی
چای کوهی یا چای چوپان، گیاهی پایا از سردهٔ سنبلهای و بوتهای است. در زمانهای قدیم از این گیاه برای درمان جراحتهای ناشی از اسلحههای فلزی «سرد» و آهنین در میادین جنگ استفاده میکردند و به همین دلیل نام آن را آهن گذاشتند. • بو کردن برگها و گلهای گیاه چای کوهی تازه ممکن است برای برخی ایجاد حساسیت کند.